Oj vilken kladdig liten go bakelse! Pulled pork på sydostasiatiska. Karré långkokt i kokosmjölk, citrongräs, chili och ingefära. Och en frisk och god gurksallad med kokosflingor, ingefära, fisksås, chili och lime. Och aioli. Och gul lök. Och koriander. Och sist och minst, pricken över i:et, rostade vitlöks smulor med mycket crisp. Oj, höll på att glömma det viktigaste - såsen! Här är det Boom Shakalack som förser "mackan" med det sista skimret.
Detta innehåller den:
- Pulled pork
- Gurksallad
- Aioli
- Rostad vitlök
- Koriander
- Boom Shakalack - Sriracha fantastic
- Gul lök
- Hamburgerbröd alt källarfranska - smörsteks på insidan
GURKSALLAD
1 gurka urkärnad och skuren i små stavar
2 röd urkärnad färsk chili typ spansk peppar
2 msk riven kokos
2 msk fisksås
2 msk råsocker
Juicen från två limefrukter
lite salt
30 g tunt, tunt skivad färsk ingefära
Blanda allt utom gurka, salt och ingefära i en mixer och kör den så slät du kan eller vill. Häll det över gurkorna och rör runt. Kanske vill du ha lite mer salt... Smaka av och känn efter. I med den tunt skivade ingefäran, rör runt. Färdigt!
ASIAN STYLE PULLED PORK
1/2 dl matolja (varmpressad raps- majs- eller solrosolja)
1 kg karré i bit
2 burkar kokosmjölk
30 g finhackad färsk ingefära alt galangal
2 finhackade citrongräs
2 finhackade gula lökar
2 röda finhackade röda chilis typ spansk peppar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk salt ca
+ två knäckta vitlöksklyftor som tillsättas i slutet
Häll oljan i en gryta med lock och fräs köttet runt om. Tillsätt övriga ingredienser utom kokosmjölken. Fräs någon minut och tillsätt sedan kokosmjölken och saltet. Låt småputtra under lock i ca sju timmar.
Ta upp köttet och pulla det lite grovt. Lägg det i en stekpanna. Tillsätt lite vätska i taget från grytan och de två knäckta vitlöksklyftorna. Fräs och tillsätt mer av vätskan. Mycket av det göttiga i grytan ligger i bottenskiktet så försök att fånga upp delar av detta och tillsätt det med. Mest troligt behöver du salta lite också. Färdigt.