Fri frakt vid köp över 599:-
¡Caramba! kryddade BBQ-grillade hjortlägg med timjanskryddad rökig öl- & blodapelsinsky

¡Caramba! kryddade BBQ-grillade hjortlägg med timjanskryddad rökig öl- & blodapelsinsky

BBQ-grillade hjortlägg med timjanskryddad rökig öl- & blodapelsinsky serverade med vindruvs- & koriandersalsa, blodapelsinklyftor, vitost och ett gott, ljust bröd.

Detta behöver du till 4 hungriga personer:

HJORTLÄGG
4 st hjortlägg
50g ¡Caramba! kryddblandning
50 cl lageröl
6 saftiga blodapelsiner - dem med tunna skal brukar vara bäst

SKY
50 g smör
1 gul lök- tunnskivad
1 vitlöksklyfta - finhackad
2 tsk torkad timjan
2 dl rödvin
Salt
Svart peppar

KORIANDER & VINDRUVSSALSA
250 g gröna vindruvor - slantade
Färsk hackad koriander
Olivolja
Flingsalt

BRÖD
Typ ett ljust levainbröd

VITOST
250 g vitost - säljs ofta i plåtburkar med plastlock

Gör så här:

HJORTLÄGG - grilltid 3,5 timmar
Rubba läggen med ¡Caramba! kryddblandning en eller två dagar innan grillningen. Helst två. Lägg i påse och tryck ut luften.
Tänd grillen och få upp den i ca 150-170°C innanför locket. Bryn på läggen hastigt och lägg dem sedan i en form. Ställ in grillen för indirekt grillning och lägg på flis eller chunks så att du får lite god rökighet på köttet och såsen. Vi använde al.
Placera formen på gallret i den delen av grillen som inte har någon glöd inunder. Har du deflektorplatta lägger du på den också. Grilla under lock. Skvätt på lite öl och kläm på lite blodapelsinjuice då och då (1 blodapelsin per lägg) under första timmen. Har du inte skvätt på hela ölen häller du på den nu liksom juicen från blodapelsinerna. Täck sedan formen med folie och kör i 2,5 timmar till. Ta av och låt vila i folie tills du är klar med skyn. 

SKY
Fräs stillsamt en tunnskivad gul lök och den finhackade vitlöken i smör. När den är mjuk och fin häller du på skyn från formen och rödvinet. Tillsätt timjanen och koka upp. Låt småkoka i 10 min. Smaka av med salt och peppar.

← Äldre inlägg Nya inlägg →